World Cup for kvinner

Fotball er på fremgang. Det er allerede verdens mest populære sport med millioner av fotballspillere i tusenvis av små og store lag overalt på jordkloden. Det tok dog dessverre utrolig lang tid før man endelig begynte å organisere fotball for kvinner offisielt.

Det var faktisk først i 1991 at det første verdensmesterskapet i fotball blant kvinner ble sparket i gang. Årene før dette organiserte kvinnelige fotballag sine egne mesterskap, der Norge faktisk ble kåret til mester i 1988. FIFA godkjente dog ikke disse mesterskapene, dermed kunne ikke de norske fotballjentene kalle seg verdensmestere helt enda.

Det første VM-et i fotball for kvinner ble avholdt i Kina, der Norge kapret til seg sølvmedaljen etter en spennende finale der jentene fra USA tok gullet. Fire år senere var vi dog tilbake sterkere enn noensinne, og tok en velfortjent gullmedalje etter å ha danket ut Tyskland 2-0 i finalen. Vi kom også helt til sluttstadiet i 1999, men måtte nøye oss med fjerde plass.

World Cup for kvinner blir stadig mer populært, og på enkelte av kampene er tilskuertallet langt høyere enn på de vanlige kampene i herrefotball. Det betyr at fotball for kvinner vil bli minst like populært som herrefotball i fremtiden. Nå i 2015 avholdes et nytt World Cup for kvinner, denne gang i Canada. De norske fotballjentene har trent hardt – kanskje blir dette et nytt gullår for oss?