Kjente fotballfilmer

Det finnes en rekke ulike fotballfilmer der ute som tar for seg en rekke ulike aspekter av fotballverdenen. Fotball handler om å bringe mennesker sammen, om å stryke bort alle fordommer og gi unge muligheter fra alle verdens hjørner en drøm.

Filmen Goal: The Dream Begins handler om sistnevnte – om en ung gutt som lever et fattig liv, men drømmer om å bli en profesjonell fotballspiller. Når fortiden skaper hinder for fremtiden, blir unge Santiago Munez nødt til å ta de viktigste valgene i sitt liv. Så har man den verdenskjente filmen Bend it Like Beckham, som handler om en ung indisk jente som gjør opprør mot sine konservative foreldre, og stikker av hjemmefra for å spille fotball.

Disse filmene viser en viktig del av fotballen og mulighetene sporten har gitt millioner av unge mennesker. Så har man filmer som The Football Factory og Green Street Hooligang, som viser baksiden av fotball – den voldelige verdenen man finner spesielt i England. Der slåss nemlig ulike fans mot hverandre uten noen spesiell grunn. Dette er fotballens underverden, noe man sjeldent hører om i sportsavisene. På den lysere siden har man Shaolin Soccer, en morsom asiatisk actionfilm der kampsportutøvere gjør sinnssyke triks på fotballbanen. Et fotballag av profesjonelle asiatiske kampsportutøvere – med en slik historie må man jo se filmen!