Fotballspill

Som fotballentusiast er det gjerne slik at det ikke het holder med et par fotballkamper i uka på TVen, det må litt mer til. Et godt alternativ for å få slukket noen av disse abstinensene kan være fotballspill av ulike typer.

Spill på bordet hjemme

Et godt eksempel som helt sikkert veldig mange kjenner til er det gode gamle bordfotballspillet. Det finnes flere ulike typer her også, men en favoritt er nok typen med fotballspillerne festet til stenger, hvor man vrir på stengene for å skyte og blokkere. En annen form for bordfotball er kalles også Subbuteo, og dette spilles faktisk også i mer organiserte former i Norge.

Spill underveis

For mange er det nok mer aktuelt å ty til fotballspill når de er på farten, og da er det jo greit at spillet er tilgjengelig via nettbrett eller mobil. Et godt eksempel på dette er spilleautomater som Bicicleta, som er bygget opp rundt temaet fotball. I tillegg til at denne typen spill har fotball som hovedfokus, får man også den ekstra spenningen ved at man kan vinne penger, og dette er med på å gjenskape noe av den spenningen man føler når man sitter foran TV-en med tippekupongen.

Spill på TV

For dem som ønsker en større utfordring finnes det skikkelig fotballspill til konsoll og PC, som for eksempel FIFA-spillene fra EA Sports. Vi har nå kommet så langt som til FIFA 17, og her har man muligheten til å lede sitt eget lag i kamper og turneringer. Dette krever både kunnskap og tålmodighet, så dette er det perfekte spillet for den ekte entusiasten med mye tid til spill. I tillegg blir spenningen raskt høy, så dette er et godt fotballalternativ i vintersesongen.

Det finnes altså mange ulike varianter av fotballspill å velge mellom, både fysiske spill og spill man kan spille på data, TV eller mobil. Velg og vrak – og ha det moro!