VM 2014

VM i fotball i 2014 spilles i Brasil fra 13.juni til 13.juli. Brasil ble valgt uten motkandidat. FIFA hadde allerede bestemt av VM skulle spilles i Sør-Amerika, og Brasil var eneste søkerland derfra. Denne roteringen mellom kontinentene vil derimot stoppe fra og med VM i 2018, slik at det blir mer konkurranse om arrangementet.

Brasil blir det femte landet som har arrangert VM to ganger. Første gang var i 1950. Som vertsland er Brasil automatisk kvalifisert for VM. Kvalifiseringen ble en skuffelse for Norden, som ikke fikk med et eneste lag til årets VM.

Men 32 andre lag er klare. FIFA trekker gruppene slik at det blir mest mulig geografisk spredning mellom lagene i hver gruppe. Dette skjer gjennom at lagene først deles inn i fire potter. Den ene potten inneholder de seedede lagene (vertslandet og de 7 øverste lagene på FIFA-rankingen). De andre pottene er basert på geografi. Når gruppene trekkes, trekker man et lag fra hver pott.
Mange lurer på hvem som vinner årets VM. Betsafes hjemmeside har odds for alle deltakerlagene. Vertslandet Brasil er blant lagene som tippes høyt og har lave odds.

Gruppene er allerede trukket. Gruppe A består av vertslandet Brasil, Kroatia, Mexico og Kamerun. Gruppe B består av Spania, Nederland, Chile og Australia. Gruppe C består av Colombia, Hellas, Elfenbenskysten og Japan. Gruppe D består av Uruguay, Costa Rica, England og Italia. I gruppe E spiller Sveits, Ecuador, Frankrike og Honduras. Gruppe F består av Argentina, Bosnia-Hercegovina, Iran og Nigeria. I gruppe G spiller Tyskland, Portugal, Ghana og USA, og i gruppe H spiller Belgia, Algerie, Russland og Sør-Korea.

Kampene spilles på 12 ulike arenaer i 12 byer. Finalen spilles på Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro. Dette stadionet har en tilskuerkapasitet på 76 000, og er den største av årets VM-arenaer.