Norges Fotballforbund

Norsk fotball er kanskje ikke på samme nivå som i Sverige eller Danmark, men nordmenn har vist gode resultater som enkelte ganger har overrasket hele verden. Alle husker vel når vi vant mot Brasil etter en fantastisk prestasjon av Tore Andre Flo? Med en så utstrakt kjærlighet for fotballen måtte vi selvsagt ha en landsdekkende fotballorganisasjon – dermed oppstod Norges Fotballforbund.

NFF kom på banen så tidlig som i 1902, og ble et fullverdig medlem av FIFA kun seks år senere. Norges Fotballforbund organiserer fotballen i Norge og sørger for at alle stadioner blir vedlikeholdt. De holder til i Ullevaal Stadion og styrer norsk fotball derfra. De sørger for at årlige Norgesmesterskap blir avholdt, samt at Tippeligaen opprettholder den internasjonale standarden. NFF har Yngve Hallen som president, og det han som svarer for Norge foran både UEFA og FIFA.

Med over 27 000 fotballag i landet er det selvfølgelig at et Fotballforbund må holde kontrollen. Norges Fotballforbund er faktisk det største idrettsforbundet i Norge, som organiserer totalt over tre hundre tusen utøvere. Over ett hundre tusen kvinner utøver fotball i Norge, og NFF sørger for at de får den oppmerksomheten og finansieringen de behøver for å ta et nytt gull i VM for kvinner.