Hvorfor barneidrett er så viktig

 

Det er nok ikke mange som ikke ser at barneidrett har sine fordeler, men det er nok en del som ikke ser akkurat hvor viktig barneidretten er, og hvor stor påvirkning den har på barna våre.

Aller først er det jo viktig at barn er i fysisk aktivitet, og målrettet barneidrett er en kjempeflott måte å få barna til å bevege seg på. Uansett om det er fotball eller ski så må barna jobbe litt fysisk, og dette er bra både for fysisk og mental helse. En annen kjempefordel med barneidrett er at barna lærer seg å jobbe sammen med andre, og å ta ansvar for både seg selv og laget sitt.

For mange barn er barneidretten det perfekte stedet å lære om rettferdig spill og sportsånd, og de er nødt til å hensyn til andre enn seg selv. Dette kommer spesielt godt frem på store internasjonale turneringer som for eksempel Norway Cup. Her møtes barn fra hele verden, med helt ulike kultur- og språkbakgrunner, og de tilbringer flere dager sammen med fotball som fellesnevner. Dette er ekstremt lærerikt og gir barna en helt annen forståelse for mennesker fra andre land og kulturer.