Få orden på korsbåndene som en fotballspiller

Fotball er den idretten som belaster kroppen mest, og som fører til flest skader. Korsbåndskader er den hyppigste typen skader.

Korsbåndet kan ryke på grunn av for stor strekk eller for mye rotering av kneet. Skadene kan forekomme uten fysisk kontakt, for eksempel i forbindelse med finter, landinger eller taklinger der benet blir sittende fast i underlaget les mer i denne artikkelen.

Unngå skader med trening av kroppen

Når det fremre korsbåndet er skadet, betyr det vanligvis at det er revet over. En slik skade fører til lengre rekonvalesenstid og øker sannsynligheten for å utvikle artrose. Derfor er det viktig å forebygge denne skaden.

Ved å trene riktig og utvikle støttemuskulaturen kan man forebygge korsbåndskader. Den mest effektive metoden for å forebygge slike skader er å forbedre knekontrollen ved hjelp av styrkeøvelser, trening av tå over kne og balansetrening.

Søk profesjonell hjelp

Et avrevet korsbånd forårsaker sterke smerter. Personer som rammes av denne skaden, opplever en klikkelyd og en intens smerte som gjør at de ikke kan fortsette aktiviteten eller legge vekten på det skadede benet.

Fysioterapibehandling for korsbånd er behandling for å redusere betennelse og smerte, opprettholde bevegelsesutslag og bevare muskelstyrken. Fysioterapiteknikkene som brukes, omfatter intramuskulær stimulering, myofasciell mobilisering og frigjøring, manuell lymfedrenasje og teiping.