Når trening er din beste venn

En sunn og frisk kropp bidrar til at treningsøktene går lettere, og at du mestrer aktivitetene. Derimot vil en kropp som ikke henger med grunnet skader eller smerter, være et hinder for deg og din treningshverdag. Da kan det være lurt å oppsøke profesjonell hjelp hos Naprapatlandslaget.

Behandlinger og hjelp

Om du kjenner at kroppens muskler og ledd er ømme, støle og såre, kan dette være grunnet feil belastning. Dette skjer fra tid til annen, og er ofte grunnet tretthet i muskulaturen. Enkelte smerter vil kunne gå over med en pause fra treningen, mens andre smerter vil kunne utvikle seg enda mer.

Naprapat

Dersom du kjenner smerter eller ømhet i muskler og ledd, særlig knyttet til rygg, nakke og skuldre, vil en naprapat kunne hjelpe deg videre. Sammen finner dere årsaken til smertene og hvilke øvelser du kan fortsette å gjøre.

Trykkbølgebehandling og akupunktur

Om du har hatt langvarige smerter i muskler og ledd, kan trykkbølgebehandling være en god løsning, særlig om problemet er knyttet til sener og muskelfester. Har du ømme og stive muskler, kan en akupunktør være rett behandling. Ved hjelp av små, tynne nåler, kan akupunktøren feste nålene til triggerpunkter rundt om på kroppen. Dette bidrar til at musklene slapper av, og blodstrømmen gjenopprettes.