Poker er like populært som fotball i Brasil

Det er ingen tvil om at det ikke finnes noe annet sted på jorden hvor fotball er like populært, og betyr like mye, som i sambaens hjemland, Brasil! De lettbeinte sør-amerikanerne er selve symbolet på alt som er fint med fotball, med sine fintesterke spillere og sambafotballen vi har vært vitne til opp igjennom fotballhistorien!

Men akkurat nå er det en annen sport som eksploderer ifølge bloggen til brasilianeren Andre Akkari, som spiller for PokerStars. Pokerboomen har truffet Brasil hardt, og med den ikoniske fotballstjernen Ronaldo i spissen, er det ingen tvil om at brasilianerne er gale etter poker. Ronaldo har fått jobben som frontfigur for den nye pokerboomen i Brasil, og det var nok et veldig smart trekk.

Det finnes knapt noen personer som er like populære i Brasil som deres elskede Ronaldo, eller Ronaldo Luiz Nazário de Lima som han egentlig heter. I ti år herjet han med forsvarsspillerne i Spania og Italia mens han bøttet inn mål for to par erkerivaler; Real Madrid og Barcelona samt italienske Inter og AC Milan. Legger man til to VM-titler og tidenes daværende toppscorer i VM, er det lett å forestille seg hvilken status han har i hjemlandet sitt. Og nå har han byttet ut ballen med kort og gresset med filt!

http://www.pokerstarsblog.la/RonaldoyAkkari.jpg

Akkari sier i et intervju med The PokerStars Blog at BSOP (Brazil Series of Poker, inspirert av WSOP) var helt sinnsykt, med over 7 000 mennesker samlet på ett sted – kun for å se og spille poker! Han forteller videre at han tror poker kommer til å være den nest største sporten i Brasil i løpet av ti år, kun slått av uslåelige og uangripelige fotball.

Det kan heller ikke stikkes under en stol at Andre Akkaris seier i WSOP $1500 No Limit Hold’em-eventen i 2011 virkelig har satt fart på pokerinteressen i hjemlandet hans. Han blir nå sett på som en ambassadør for brasiliansk poker, og er en av Brasils første pokerstjerner noensinne! Han ble med den seieren et ikon for den hardtarbeidende brasilianeren som klarer å skaffe seg et godt liv, og leve ut drømmen sin mens han forsørger familien. I fattige Brasil er det mange som drømmer om å få oppleve det samme som Akkari.

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/bruno_politano_eliminated.JPG

Kanskje var det Akkaris resultat som inspirerte den brasilianske November Nine-spilleren Bruno Politano til å begynne å spille poker? Med sin åttendeplass i VM i Poker i 2014,  fikk Brasil enda en superstjerne å se opp til. Han startet finalebordet med den minste stacken, men klarte å holde seg i live i nøyaktig hundre hender. I hånd nummer 100 var han tvunget til å gjøre noe for å skaffe seg chips, og pushet all in med dame og ti. Uheldigvis for Politano dukket det opp en nordmann i big blind med par i sju på hånden som synte. Bordet gav ingen hjelp til brasilianeren som røk ut på 8. plass og kunne ta med seg nesten $950 000 hjem til Brasil!

Dersom interessen fortsetter å vokse i Brasil, noe som er høyst sannsynlig siden landets desidert mest populære fotballspiller Neymar twitrer ivrig om kortspillet, er det ikke utenkelig at vi får se flere brasilianere på finalebord rundt omkring i verden framover!