FIFA

Mennesker har en naturlig evne til organisering, noe som har hjulpet oss gjennom hele vår historie. Når det kommer til idrett, har vi organisert oss så bra at man nesten kan lure på hvorfor vi fortsatt har politikere og statsmenn. Fotball er den nye verdenssporten, verdens mest populære sport som nytes av millioner mennesker på alle seks kontinent. De ulike kontinentene har sine egne organisasjoner som fremmer deres interesser og sørger for at fotballen utvikler seg i tråd med tiden.

UEFA er vår egne organisasjon her i Europa, mens CAF står for afrikansk fotball og AFC for fotballen i Asia. Så har man CONMEBOL i Sør-Amerika og CONCACAF i Nord- og Sentral-Amerika. Så har man lille OFC som organiserer fotballen i Oseania. Disse seks organisasjonene kontrollerer sine verdensdeler og avholder store og små turneringer i fotball, samtidig som de gir ut lisenser og følger med på lovligheten rundt fotball (bestikkelser, kampfiksing osv.).

Så har man FIFA. FIFA er selve verdensorganisasjonen i fotball. Organisasjonen som sitter hakket høyere enn alle de seks ovennevnte. FIFA velger fotballens vei, de velger hvor VM skal avholdes og hvordan fotballen skal fremmes. De kaster ut uverdige representanter og bøtelegger de organisasjonene som ikke opprettholder lovene de har satt. FIFA er fotballens fremtid.